Cilat vende në BE kërkojnë që të vizitojë ETIAS?

Sistemi ETIAS do të mbulojë të gjitha shtetet aktuale anëtare të Shengenit të BE-së . Kjo listë përfshin: Austrinë, Belgjikën, Republikën Çeke, Danimarkën, Estoninë, Finlandën, Francën, Gjermaninë, Greqinë, Hungarinë, Italinë, Letoninë, Lituaninë, Luksemburgun, Maltën, Holandën, Poloninë, Portugalinë, Sllovakinë, Slloveninë, Spanjën dhe Suedinë plus Shengenin e ardhshëm. vende si Bullgaria, Kroacia, Qiproja dhe Rumania. Sistemi ETIAS do të mbulojë gjithashtu vendet nën Shoqatën Evropiane të Tregtisë së Lirë (EFTA) si Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia dhe Zvicra dhe mikroshtetet evropiane me kufij të hapur duke përfshirë Andorrën, Monakon, San Marinon dhe qytetin e Vatikanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *