Cili është ndryshimi midis BE-së dhe Shengenit?

Një nga aspektet më konfuze të udhëtimit në Evropë për këdo nga jashtë atij kontinenti është të kuptojë se cili është ndryshimi midis Bashkimit Evropian (E.U.) dhe zonës Shengen. E.U. përbëhet nga 27 shtete anëtare brenda Evropës, një numër që është rritur me kalimin e viteve pasi një komb pas tjetrit ka aplikuar fillimisht për anëtarësim. Pothuajse të gjithë BE-në. shtetet janë gjithashtu pjesë e zonës Shengen. Megjithatë, jo çdo BE. vendi është në Shengen dhe akoma më konfuz, pasi jo çdo vend Shengen është në BE.

Zona Shengen prej 26 anëtarësh u krijua për të lejuar lëvizjen e lirë të njerëzve brenda zonës përtej kufijve kombëtarë, por ajo ka një sërë rregullash të përbashkëta se kush lejohet të vizitojë, punojë, jetojë dhe studiojë brenda zonës dhe sa kohë mund të qëndrojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *